Azok a dolgozók amelyeknek a  munkáltatótól kapott béren kívül, nem volt semmilyen más forrásból befolyó jövedelmük, kérvényezhetik munkaadójukat az adóbevallás adóelőlegének  benyújtásában. A határidő február 15.

Az előző évi , nem önálló tevékenységből származó (pl. állandó munkaidő,  rövidített munkaidő) jövedelem adóbeszámolóját a munkáltatónál kérelmezheti, ha nem volt semmilyen más bevétele  (pl. vállalkozás, eladás, szolgáltatás).

 

A kérelmezéssel  ahoz  munkáltatóhoz forduljon, amely  a 2014-es évben foglakoztatta, mivel köteles a járulékokat fizetni  Ön helyett. Abban az esteben ha nem alkalmazta adójának adómentes jövedelmhatárát  és adókedvezményét munkáltatóinál, amelyek a magánjogi alanya, a előző évi éves beszámolójának az elvégzésre bármely munkáltatóját kérelmezheti.

Kétség esetén lépjen kapcsolatba  munkáltatójval,  vagy annak  könyvelőjével . Kérdéseivel  Szlovák Köztársaság Pénzügyi Igazgatóoság  tudakozójához is fordulhat.

Munkáltatóját  az előző évi éves beszámoló előlegének a benyújtására legkésőbb 2015 február 15-én kérelmezheti.

 

Az adó kiszámolását a munkáltató legkésőbb 2015 március 31.-ig. köteles benyújtani.  A munkáltatő köteles törleszteni a külömbségeket, ha a ténylegesen kivetett adó magasabb mint az összevettet előlegek.  A törlesztés határidelye az adott év 5 hó vége.

 

Ha munkáltató már nem létezik ( a cég megszűnik, a vállalkozó megszünteti vállalkozását  ) és nics jogtudója sem, köteles  sajátkezűleg kitölteni és beadni az adóbevallását.

A nyomtatványt erről a linkről töltheti le:
rocne-zuctovanie-preddavkov-na-dan-2013